Länkstig

Exempel på länksig

Länkstigen visar på vilken webbsida besökaren befinner sig och hur hur du når den aktuella sidan i strukturen. Sidan Arbetstider ligger på den andra nivån under startsidan. Alla nivåer är klickbara utom den sida där besökaren befinner sig — i exemplet ovan Arbetstider.

Länkstigen visar inte mappar då dessa inte går att länka till.

Placera modulen i mallen för att göra den åtkomlig på alla sidor på webbplatsen.

Inställningar Länkstig

Startpunkt

Här väljer du startpunkt för länkstigen.

• Toppnivå
  • Delgren
  • Från metadata - peka då ut valt metadata.
  • Anpassad startpunkt - peka då ut vilken sida som länkstigen ska utgå ifrån.

Ange eget startpunktsnamn

Här kan du ange ett eget namn på startpunkten. Istället för att länkstigen alltid börjar med webbplatsens namn (som i detta fall är Exempelwebb) så kanske du vill att det ska stå "Start". Då fyller du i "Start" som eget namn.

Utseende

Använd ikon

Bocka i Använd ikon om du vill ha en ikon istället för startpunktsnamn. Då visas en husikon längst fram i länkstigen. Klickar du på ikonen kommer du till startsidan.

Övrigt

Visa sidor som är dolda i menyer

Som standard visas inte webbsidor som är dolda i menyer. Bocka i denna för att även visa dessa sidor.

Visa nuvarande sida

Bocka i denna ruta om du vill visa den sida som är markerad. Denna sida är inte klickbar.