Olästa mejl - Google

Med den här modulen kan du visa hur många mail du har i din inkorg samt visa text från mailet. Modulen visas som en ikon som är lika stor som ikonerna för notis, chat osv.

Ikonrad

När du för musen över ikonen visas exempelvis "De tre senaste olästa mailen av 9" (beroende på vad du gjort för inställningar i modulen).

Inställningar

Följande inställningar kan du göra i modulen:

Inställningar Google Mail

OAuth-2-konfiguration

Välj din din inloggning. Valen hämtas från webbplatsinställningar/oauth2-konfigurationer.

Max antal olästa mail som ska visas i listan

Väl hur många mail som ska synas från din inkorg

Utseende

Utseende Google mail

Använd ikon

Välj detta alternativ ifall du vill ha en ikon att klicka på för att visa dina mail. Ikonen är en standard ikon och du får välja storleken på ikonen.

Utseende Google mail

Använd text

Välj detta alternativ om du vill skriva en egen text istället för en ikon.

Google mail utseende

Riktning att öppna maillistan i

Välj vilken riktning som maillistan öppnas i.

• Öppna till höger
Google mail öppnas under

Exempel på mail som öppnas under

• Öppna under
Olästa mail öppnas höger

Exempel på mail som öppnas åt höger

Första gången som användaren loggar in och klickar på mejl-ikonen så måste användare godkänna att mailen ska få hämtas. Så istället för att se sina olästa mejl när hen klickar på ikonen visas en knapp med texten om att Godkänna åtkomst.

Max antal tecken att visa i innehållet

Välj hur många tecken som ska visas från mailet.

Följande delar behöver du sätta upp i din Google oAuth2-konfiguration för att för att Kommande i kalendern ska fungera. Inställningarna görs i Google console.

Gmail API behöver aktiveras: https://developers.google.com/gmail/api/
Scopes som krävs: https://www.googleapis.com/auth/gmail.readonly

Kräver HTTPS.

För att kunna ta del av dessa moduler så behöver du sätta upp en inloggning (OAuth2) mot respektive tjänst.

Det här är en modul från Sitevision Marketplace. Gå till Marketplace för att läsa mer om modulen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen dig?

Kontakta oss

Sitevision AB (huvudkontor)