Personliga genvägar

Genom att sätta upp Personliga genvägar kan du låta användarna själv välja vilka verktyg/system/funktioner de vill komma åt genom bara ett klick.

Läs gärna vår guide för att komma igång med modulen Personliga genvägar.

Hantera dina Personliga genvägar

Inställningar

Inställningar för Personliga genvägar

Välj mapp med genvägar

Här pekar du ut den mapp i strukturen på webbplatsen där dina genvägar ska hämtas från. I mappen rekommenderar vi dig att skapa länksidor till sidor på webbplatsen eller externa sidor och system.

Antal genvägar om inga egna är valda

Här kan administratören välja hur många genvägar som ska väljas för varje användare som standard. Varje användare kan själv välja ifall dessa genvägar ska vara kvar.

Metadata för ikon

För att det ska synas en ikon tillsammans med din genväg så behöver du sätta upp ett metadata som du kan koppla till genvägen. Kika på guiden för att komma igång med personliga genvägar

Utseende

Utseende kopplat till Personliga genvägar

Visa rubrik

Här väljer du om du vill ha en rubrik högst upp till vänster i modulen.

I tidigare versioner av modulen så har inte den här inställningen funnits. Detta kan medföra att du får dubbla rubriker om du haft en textmodul ovanför Personliga genvägar som till exempel haft texten "Genvägar". Enklast är om du går till sidan/modulen där rubriken finns och tar bort den.

Använd egen rubrik

Som standard visas rubriken "Personliga genvägar". I den här inställningen kan du ändra standardvärdet och ge modulen ett eget namn.

Stil för rubrik

Välj vilken stil du vill ha på rubriken. Stilerna hämtas ifrån uppsatt och valt tema.

Olika layouter

Modulen kan presenteras på intranätet i tre olika layouter. Vertikal lista, horisontell lista och som ett galleri.

Visa genvägar i en vertikal lista

Denna bockar du i ifall du vill att dina genvägar ska visas som en vertikal lista.

Visa genvägar som en vertikal lista

Visa genvägar i en horisontell lista

Denna bockar du i ifall du vill att dina genvägar ska visas som en horisontell lista.

Visa genvägar som horisontell lista

Visa genvägar som ett galleri

Denna bockar du i ifall du vill att dina genvägar ska visas som ett galleri.

Visa genvägar som ett galleri

Vid val av galleri så får du även välja bakgrundsfärg och kantlinje. Färgerna hämtas från temats blockfärger.

Knapp för att hantera genvägarna

Du kan välja på tre olika sätt att visa knappen för genvägarna.

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Högsta rubriknivå

För att du ska ha möjlighet att ha korrekta rubriknivåer i modulen så har vi lagt till en h2 som standard som rubriknivå. Här kan du ändra denna så att det passar din design och blir rätt rubriknivå. Det går att ändra till allt från h1-h6 för att kunna matcha in rätt rubriknivå i aktivitetsflödet.

Detta är en modul från Sitevision Marketplace. Om du vill ladda hem den så går du via menyn i navigatorn -> Marketplace i redigeringsläget på din webbplats.