Logga

help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av SiteVision

Tyck till

Tyck till-modulen är till för att besökare ska kunna reagera på och tycka till om innehållet på en sida.

Exempel på Tyck till

När besökaren reagerat kan man välja att visas en utfälld vy där besökaren får fylla i feedback "Berätta gärna mer":

Berätta mer i Tyck till

Att fylla i en fritextkommentar är frivilligt.

Postar du en fritextkommentar visas ett meddelande: Tack för att du lämnade synpunkter!

Globala inställningar

Om du vill använda reCaptcha så kan du ställa in det under globala inställningar. Detta gör du under Tillägg -> Markera den aktiva versionen och högerklicka och välj "Globala inställningar". Gör du det inte där så går det även att göra i modulen när den är utlagt på sidan. Skillanden då är att det enbart blir för den modulen. Har du modulen på flera ställen och vill använda reCaptcha så rekommenderar vi att du gör inställningen under globala inställningar.

Globala inställningar

Aktivera Google reCaptcha spamskydd

Aktivera Google reCaptcha v3 för användning i modulen

Du behöver sätta upp en konfiguration för reCaptcha v3 för din modul från Marketplace.

Global konfiguration

Konfigurera ett gratis Google reCaptcha v3 konto på https://www.google.com/recaptcha/intro/v3.htmllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Observera att det måste vara inställt på v3 för att nycklarna ska fungera.

När webbplatsen är registrerad hos Google aktiverar du Captcha i SiteVision genom att ange den publika och privata nyckeln som du får tillgång till vid registeringen.

• Site key - Publika nyckeln.
  • Secret key - Privata nyckeln.

Inställningar Tyck till-modulen

Reaktion

Här kan du välja vilken reaktion du vill använda i modulen:

• Använd tumme upp och tumme ner
    • Använd knappar med text
    reaktion i tyck till

Om du väljer knappar med text så ställer du in färgen på knappen med hjälp av Envision. Gå till Webbplatsinställningar -> Utseende -> Envision. Välj Knappar och ställ in bakgrundsfärg och textfärg.

Detta tema måste sedan aktiveras på mallen.

Texter

Här anger du när du vill att textfältet ska visasde samt vad det ska stå för texter i modulen. Om du har valt "använd knappar med text" som reaktion visas också de två understa textfälten.

Val av textruta