Sitevisions intranätsapp - RESTApi

För att du ska kunna ansluta till ditt intranät genom mobilappen "Sitevision Intranät" kräver det att man har installerat mobil appens RESTApp på intranätet. RESTAppen finns att ladda ner i Marketplace.

Inställningar

Inställningar för mobilappen

Visa alternativ för att rapportera användargenererat innehåll

Du kan ge användare möjligheten att rapportera användargenererat innehåll, ex om en olämplig kommentar eller inlägg har skrivets. Ett mejl skickas då anonymt till utpekad webbplatsansvarig.

Visa interna länkar i webbläsare

Du kan välja att öppna interna länkar i en webbläsare direkt i appen eller låta interna länkar visas i "Headless"-läget.

Beroende på vad du har för information på din länk så passar det ena eller andra bättre. Testa dig fram för vad som passar bäst för er intranätslösning.

Kräv att användare godkänner användarvillkoren för att kunna logga in och använda appen

Ifall din organisation kräver ett godkännande från användarena innan de börjar använda appen så kan du aktivera denna ruta och länka till en externsida där era villkor visas.

Funktionalitet

Funktioner för mobilappen

Använd appens meddelandenfunktion

Slå på meddelandenfunktionen i appen genom att aktivera denna kryssruta. För att läsa mer om hur Meddelanden fungerar i Sitevision, läs guiden om Meddelanden

Använd appens sociala funktioner

Aktivera denna funktion för att få med funktionalitet kring intranätets grupper och notiser. Är denna funktion avslagen så begränsas intranätsappens funktioner.

Använder inte din organisation Sitevisions sociala moduler så är detta ett alternativ.

Genvägar

Välj den mapp i strukturen där du har genvägar till andra sidor/system som du vill att användarna av mobilappen ska komma åt. Dessa genvägar kommer att visas under menyn till vänster i appen.

Genvägar i mobilappen

Du skapar dina genvägar som länksidor direkt i mappen.

Inloggning

Det finns olika sätt att trigga sin inloggning. En av dessa funkar bättre än andra för just ditt intranät. Du kan:

• Använda webbläsaren i appen
  • Använda enhetens standardwebbläsare
  • Välja webbläsare efter plattform
Inloggning

Det första valet öppnar upp den inbyggda webbläsaren i appen. Det andra valet redirectar dig till din telefons stadardwebbläsare som då hanterar inloggningen och vid det tredje valet så avgör din enhet vilken av de två övre som ska användas. En Apple-telefon stannar kvar i appens webbläsare medan en Android-telefon öppnar telefonens standardwebbläsare.

GIPHY

Vill du använda GIPHY i ditt flöde så måste du i modulen lägga till en ange en GIPHY API-NYCKEL.

Giphy

Nyhetsflöde

Nyhetsflöde

Användarfält för "Mina etiketter"

Här pekar du ut ett användarfält av typen "Etikett" som ska fungera som "Mina etiketter" i appen. Dessa etiketter kommer påverka nyhetsflödet för användaren och ger användaren en möjlighet att personalisera sitt nyhetsflödet.

Användarfältet behöver vara utpekat under "Webbplatsinställningar" / "Mobilapp" / "Etiketter från användarfält" för att kunna vara valbart i konfigurationen för RESTAppen.

Språkinställningar

Grupper

Grupper

Använd egen uppsättning av gruppmallar vid skapande av grupper

Genom att kryssa i  denna går det att peka ut en egen gruppmapp som grupper skapade via den här specifika modulen hamnar i.

Sök

Här kan du välja att visa eller dölja möjligheten att söka efter olika typer av innehåll i appen. Du kan även välja att begränsa strukturen för vart sökningarna ska göras.

Sökinställningar