Så här använder du Aktivitetsflöde

Översikt

Bifoga fil eller bild

Om du klickar på bifoga filer så kan du ladda upp filer och bilder till ditt inlägg. Nedan visas skillanden på när du laddar upp bilder och hur det ser ut när du postar dem i inlägget.

Bifoga bild

Så här ser det ut när du väljer dina filer

Använd emojis

I aktivitetsflödet så går det att välja emojis.

Emoji

Använda GIF

Det går att lägga till en GIF i sitt inlägg. Gör du genom att klicka på knappen GIF.

GIF

Vill du använda GIF i ditt flöde så måste du i modulen lägga till en ange en GIPHY API-NYCKEL. Detta gör du under Tillägg/"webappen aktivitetsflödet"/Globala inställningar

Nyckel

Mentions

Om du vill omnämna andra personer (som finns på ditt intranät) i dina inlägg skriver du @ följt av begynnelsebokstäverna i namnet. Exempelvis om du skriver @and så får du upp exempel på de namn som börjar på and..

Ifall det finns flera Anders Andersson så finns även mailadressen synlig för att särskilja användarna åt.

Mentions

Välj Anders genom att klicka på namnet. Efter att du klickat på skicka så ser kommentaren ut så här:

Resultat av mentions

Du kan göra mentions i inlägg, kommentarer och svar.

Skapa en omröstning

Så här ser omröstningar ut när du använder aktivitetsflödet. Du kan skriva din fråga, lägga till svarsalternativ samt bestämma hur länge som omröstningen ska vara aktiv.

Omröstning

I textrutan skriver du din fråga. Som standard visas två svarsalternativ. Vill du ha flera alternativ så lägger du till det på "+ Lägg till svarsalternativ". De alternativ du lagt till går att ta bort genom att klicka på papperskorgen.

Du kan även tillåta för användaren att tjuvtitta på svaren. Detta gör du genom att bocka i kryssrutan under inställningar.

Tjuvkika

Du kan också sätta hur lång tid som omröstningen ska vara aktiv.

Omröstningslängd

Så här ser en färdig omröstning ut för användaren

Hur ser det ut

Hur en omröstning ser ut för användaren

I flödet

Hur en omröstning ser ut efter att användaren har röstat

Hjälpmeny i Aktivitetsflödet

När ett inlägg är postat så kan du, beroende på om du själv gjort inlägget, eller beroende på behörighet, hantera inlägget på följande sätt:

Hjälpmeny

Kommentera, gilla och dela

Du kan kommentera på ett inlägg, gilla ett inlägg eller dela vidare ett inlägg. Du kan även gilla och svara på redan skrivna kommenterar.

Kommentera, gilla och dela

Stöd för Open Graph

Aktivitetsflödet har stöd för att visa en inbäddad länk med hjälp av Open Graph metadata. Skriver du en länk i inlägget så visas förhandsgranskningen av länken direkt i flödet.

OG länk i aktivitetsflödet

Möjlighet till att skriva egna länkar

I aktivitetsflödet går det även att skriva egna länkar. Det gör du enligt följande: [Titta här, en länk till Sitevision](https://www.sitevision.se)

Skriv egna länkar